martes, 27 de octubre de 2009

Via Esparraguera a la Roca Gris

http://antxpavil.blogspot.com/2007/10/via-esparraguera-185mv-montserrat-nya.html

Per a tots aquells que ja porten unes cuantes vies clasiques a sobre i vulguin fer-ne una per anar tranquils i disfrutar aquesta es una bona via.

El primer llarg la roca esta trencada i la veritat es que aquest llarg es lleig, la primera assegurança es troba una mica amunt pero no hi ha molts problemes per arribar-hi, després nem fent fins a la primera R. Cada llarg que anem pujant, la roca es va tornant millor, inclús la roca en un parell d'ocasions ens dona les preses precises per fer pasos realment macos, creuant mans i peus en diagonal (potser hem vaig flipar una miqueta i tot! jajaja) a part d'aixo la via va fent sense cap complicació, la veritat es que els V+ que vaig veure en la resenya no els vaig trobar a la roca (clar que si el comparo amb el V+ de la pel davant aqui posaria IV+!).

El primer llarg lleig, el segon llarg millor, el tercer molt maco, el cuart per disfrutar, el cinqué amb alegria i ambient, i el ultim! mare meva! si estigues aquest llarg en esportiva el faria cada setmana! aixo es el que m'agrada a mi, un llarg net (Clean pels que sapiguen angles jejeje) facil de protegir, facil per anar tranquil de cap, xulo perque vas per "fisura" cuant veus que ja no la pots aprofitar per assegurarte ni per escalar, surts per la plaqueta i despres la tornes agafar, precios, sencillament precios! la vertitat val la pena fer tots els llargs anteriors per fer aquest.

Tambe tinc que dir que si no portem "ferros" per autoportegir-nos, a la dreta hi pasa una via que tambe dona ganes de fer-la per que supera la panxeta i despres va per placa i tot protegit amb parabolts o spits.

El descens el fem pels rapels de la olmo urquiza que tambe sembla una via maca per fer, perque es una placa continua amb les assegurances justes, mes endevant tornarem a fer una de les altres vies que tenim aqui, micky mouse, tarantel·la o la urquiza qui sap! els temps ens ho dira...

No hay comentarios: